Sa fitojnë klubet nga secila fazë e Ligës së Kampionëve: Nga grupet, deri te finalja

Detajet e plota të shpërndarjes së parave të çmimit jepen më poshtë:

Klubet që luajnë në fazën e grupeve të Ligës së Kampionëve do të marrin një pagesë minimale prej 15,250,000 euro secila para se të luhet një lojë e vetme.

Cila është tarifa bazë për fazën e grupeve? Çdo fitore në fazën e grupeve vlen 2,700,000 euro, me barazimet që paguhen 900,000 euro secila dhe asnjë për ekipin humbës.

Ekipet që arrijnë në 16-shen e fundit do të marrin një shumë prej 9,500,000 euro plus pagesa shtesë sa më gjatë të qëndrojnë në garë. Ekipet që arrijnë në çerekfinale do të marrin më tej një shumë prej 10,500,000 euro dhe gjysmëfinalistët do të marrë një shumë prej 12,000,000 euro (secili).

Finalistët marrin 15,000,000 euro dhe fituesi merr një shumë prej katër milionë euro që e bën shumën për kampionin 19,000,000 euro.

Kjo do të thotë që, në rastin më të mirë, një klub mund të fitojë 82,450,000 euro sipas kësaj strukture. Pa llogaritur shumën e raundeve kualifikuese, raundit të play-off.

Klubet që konkurrojnë në Ligën e Kampionëve gjithashtu marrin të ardhura bazuar në të drejtat televizive, e cila sipas UEFA luhatet në varësi të numrit të ekipeve të përfshira në garë nga një shoqatë e caktuar. Ky element i llogaritjes është krijuar për të shpërblyer vendet që sjellin më shumë para në arkën e UEFA-s. Pasi të ndahet mes ekipeve pjesëmarrëse nga ai vend bazuar në disa faktorë.

Shuma aktuale përfundimtare në grupin e marketingut.

Përbërja e fushës së klubeve që marrin pjesë në Ligën e Kampionëve UEFA 2021-22.

Këto janë:

Numri i klubeve nga çdo ligë e caktuar që konkurrojnë në Ligën e Kampionëve UEFA 2021-22.

Pozicioni përfundimtar i secilit klub konkurrues në kampionatin e brendshëm të sezonit të tyre të mëparshëm.

Performanca e secilit klub në Ligën e Kampionëve UEFA 2021-22. /Telegrafi/