Skandal në Itali: Mjeku u dha pacientëve vaksinën fiziologjike në vend të Pfizerit

Policia në Ancona po heton rastin e një mjeku i cili u dha pacientëve një tretësirë të kripur normale në vend të vaksinës Pfizer.

Sipas informacioneve të disponueshme deri më tani, mjeku “imunizoi” në këtë mënyrë rreth 30 pacientë, por nuk përjashtohet që të jenë edhe shumë të tjerë.

Hetimi filloi pasi disa pacientë dyshuan për “vaksinim” sepse mjeku shmangu t’u tregonte pacientëve me cilën vaksinë ishin imunizuar, as nuk u dha atyre një konfirmim të vaksinimit, raporton ilmessaggero.it.

Siç thuhet, policia ende nuk ka përcaktuar numrin e saktë të të mashtruarve, si dhe motivet e kësaj sjelljeje, dhe sipas listës, mjeku u mbrojt duke bërë kështu sepse ishte nën presion nga disa njerëz për të vaksinuar ato, megjithëse nuk kishte doza të mjaftueshme.

Mjeku kishte në dispozicion një dozë të caktuar vaksinash, por tani për tani nuk është e qartë se ku përfunduan ato të vërteta.