Sipërmarrja e gërmimit të tunelit të Elon Musk mori miratimin për zgjerim

Musk ndau prezantuesit e stacionit të parë komercial Loop muajin e kaluar, duke zbuluar gjirin e parkimit për makinat elektrike Tesla Model 3 që do të përdoren për të transportuar pasagjerë në udhëtim nga njëra anë e qendrës së kongresit në tjetrën, transmeton lajmi.net.

Është ndërmarrja e parë tregtare për The Boring Company, që Musk themeloi në vitin 2016 nga zhgënjimi nga trafiku në qytetin e tij të lindjes, Los Anxhelos.

Fillimi pretendon të jetë në gjendje të ofrojë këtë opsion radikal të ri për transportin urban duke zvogëluar kohën dhe koston e teknologjive aktuale të gërmimit të tunelit.

Rrjetet nëntokësore gjithashtu nuk do të ndërhyjnë në infrastrukturën ekzistuese të transportit, sipas Musk, i cili gjithashtu kryeson Tesla dhe SpaceX. /Lajmi.net/