Si shafrani ndihmon në humbjen e peshës

Shafrani ka qenë një nga ushqimet më të njohura në treg për një arsye të rëndësishme.

Erëza ngjyrë portokalli e përdorur tradicionalisht në gatime Indiane ka provuar veten të jetë një mrekulli që rrit shëndetin.

Ekspertët kudo janë duke diskutuar mbi përfitimet e shafranit dhe produkti ka ngjallur interes për ata që përpiqen të humbin peshë.

Image

Këto janë përfitimet për humbje në peshë, nga konsumimi i shafranit:

Bllokon grumbullimin e yndyrës

Të shijosh një pije të pasuruar me shafran  çdo ditë do t’ju ndihmojë të pakësoni yndyrën me 47 përqind në tre muaj, sipas studiuesve të Universitetit Tufts në Massachusetts.

Ul dëshirën për të ngrënë

Shafran ndihmon në uljen e dëshirës për të ngrënë,  dhe ngadalëson metabolizmin.

Shkrin yndyrtat e tepërta

Ai gjithashtu nxit qelizat yndyrore në vetë-shkatërrim. Efekti është aq i fuqishëm sa që në një studim në revistën Drug Research, personave u jepet një lugë shafran dhe ata humbin çdo ditë 6.6 herë më shumë yndyrë të trupit dhe 7,6 herë më shumë yndyrë në bark sesa ata që nuk e përdorën.