Shpërthimi i fuqishëm/ Hiri vullkanik mbulon rrugët, qyteti kthehet në “fantazmë”

Një shtresë e madhe hiri dhe pluhuri ka mbuluar ishullin e Saint Vincent në Karaibe si pasojë e aktivizimit të një vullkani që kishte dekada që qëndronte në heshtje.

Shpërthimet nga gryka e vullkanit “La Soufriere” ishin shumë të fuqishme dhe një re e madhe me hi arriti lartësinë 10 km, duke detyruar qindra banorë të evakuohen.

Zhurmat nga krateri vijojnë të jenë të forta.

Image

Pamje nga vendi i ngjarjes

Dhe për këtë arsye kryeqendra e Saint Vincent tashmë i ngjan një qyteti fantazmë.