Shpërblim financiar për mjekët amë nëse i kanë mbi 70 për qind pacientë të vaksinuar

Shkup, 30 nëntor –  Qeveria sot në seancën e 112-të solli vendim për shpërblim të njëfishtë financiar shpërblim prej 30 denarësh për një pacient për mjekët amë nëse arrijnë dhe e tejkalojnë përfshirjen prej 70 për qind me vaksinim të numrit të përgjithshëm të pacientëve të regjistruar tek ta.

Masën para ca ditësh e paralajmëroi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe dhe siç kumtoi pres shërbimi qeveritar, është në drejtim të stimulimit të interesimit për vaksinim për mbrojtje nga KOVID-19 dhe për parandalimin e përhapjes së pandemisë.