ShBA shënon ditën më të keqe, arrin shifrën e 38 mijë të prekurve brenda një dite me Covid-19

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shënuar një rekord të zi, duke regjistruar numrin e 38 mijë të prekurve brenda një ditë me Covid-19. Kjo shifër alarmante është arritur pasi që virusi ka shpërthyer në shtatë shtete duke përfshirë Kalifornin, Teksasin dhe Floridën. Në bazë të këtij trendi siç raporton daiylmail, numri i të vdekurve deri në tetor mund të arrij shifrën e 180 mijë personave, transmeton IndeksOnline.

Ndërsa infeksioni kanë rënë në mënyrë të vazhdueshme në pikat ku më parë kishte vatrat e shpërthimit si në  New York dhe New Jersey, disa shtete vendosin rekorde një ditore këtë javë, duke përfshirë Arizona, California, Mississippi, Nevada, Texas dhe Oklahoma.

Shtatë shtete si Arizonës, Arkansas, Kaliforni, Karolina e Veriut, Karolina e Jugut, Tenesi dhe Teksasi po regjistrojnë gjithashtu numrin e tyre më të madh të të shtrirëve në spital spitalit që kur pandemia filloi për herë të parë në ShBA.