Sekretari Aziri hapi koncertin tematik dedikuar grupit “Trio Zajazi”

Sekretari shtetëror në Ministrinë e Kulturës të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z.Valmir Aziri hapi koncertin tematik-premierë dedikuar grupit “Trio Zajazi”, epokën e së cilës pas pesë dekadash e riktheu Ansambli Shtetëror i Këngëve dhe Valleve Popullore Shqiptare në Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Në fjalimin e tij, sekretari Aziri theksoi që institucionalisht jemi duke krijuar dhe duke e zhvilluar kujdesin për folklorin, traditën dhe melosin e kombit shqiptarë, gjithashtu, falemenderoi edhe Ansamblin Shtetëror Shqiptar për punën e palodhshme mbi ruajtjen e vlerave dhe pasurisë që posedon kombi shqiptar duke nderuar për herë të parë biografinë me këngët më të bukura dhe me karakteristikat e interpretimit të protagonistit, Rexhep Zajazi i cili pa dyshim la gjurmë të pashlyeshme në avancimin e muzikës autoktone.

Poashtu, sekretari Aziri përgëzoi edhe artistët e Ansamblit për interpretimin e shkëlqyer duke i falemenderuar për emocionet që i ofruan të gjithë atyre që ishin të pranishëm për ta ndjekur këtë manifestim.

Koncerti u mbajt në sheshin TV21, ku duke pasur parasysh protokollet anti-Covid, numri i mysafirëve ishte i kufizuar mirëpo për të gjithë adhuruesit e grupit Trio Zajazi, TV21 do ta sjell këtë eveniment përmes transmetimit në të gjitha rrjetet televizive.

Koncerti u realizua me mbështetje financiare nga Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë së Veriut.