Regjistrohen 99 raste me Kovid, tre të vdekur dhe 148 të shëruar

Shkup, 22 prill – Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik, në 24 orët e fundit janë bërë 4.284 teste, ndërsa janë regjistruar 99 raste me Kovid-19 prej të cilëve 13 riinfektime, tre të vdekur dhe 148 pacientë të shëruar, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga të personat e vdekur dy janë nga Shkupi (71 dhe 88)  dhe një person i vdekur  nga Prilepi (39).  Të gjithë të raportuarit kanë vdekur në kushte spitalore.

Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga “Termini Im”, në mënyrë shtesë janë regjistruar dy persona të vdekur nga Radovishi (88) dhe Kërçova (55). Një person ka vdekur në kushte shtëpie  dhe një në kushte spitalore, ndërsa janë regjistruar në periudhën nga 23.03 deri më 30.03.2022.

Nga 99 rastet e reja nga Shkupi janë 54, Manastiri – 23, Shtipi – 6, Tetova, Velesi, Ohri dhe Kërçova – nga 3, Prilepi, Kavadari, Gjevgjelia dhe Radovishi – nga 1.

Nga 148 pacientët e shëruar nga Shkupi janë 80, Manastiri – 26, Velesi dhe Gostivari – nga 7, Kavadari – 5, Shtipi – 4, Ohri dhe Gjevgjelia – nga 3, Kumaniva, Koçani, Struga dhe Negotina – nga 2, Strumica, Resnja, Dellçeva, Vinica dhe Probishtipi – nga 1.

Janë bërë 4.284 teste përmes: ISHP-90, QSHP Shkup-45, QSHP Manastir-55, QSHP Prilep-5, QSHP Tetovë-11, QSHP Kumanovë-27,  Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Fibrile-0, Mjekësia Ligjore-1 Laboratori i Spitalit  Kozle-0,  KU Pulmologji me Alergologji-0,  SPQ, 9 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë -52, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -50, Avicena-87, Biotek-110, Sistina-105, Laboratori Laor -28 , Sinlab-8, Remedika-7, Fertiliti-8, Genea-87, Nikob Lab-348, VFV Medikal-18, Eli Medika Plus-54, Rojal Medika-1, Spektra-MM-21, Rapid Lab-68, Zhan Mitrev Strumicë-7, Nova Lab Diagonistika-23, Ramus-40 dhe ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 2.928.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.007.553 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 309.062, numri i të shëruarve është 299.064, numri i të vdekurve është 9.271, ndërsa numri i rasteve aktive është 727.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 145263, aktiv 394
Kumanovë 16615, aktiv 7
Manastir 15216, aktiv 124
Prilep 14122,aktiv 39
Tetovë 13447, aktiv 15
Kavadar 10610, aktiv 17
Veles 9752, aktiv 28
Gostivar  9575, aktiv 11
Ohër 8824, aktiv 22
Strumicë 8047, aktiv  13
Shtip 8008, aktiv 11
Kërçovë 5605, aktiv 9
Koçan 5070, aktiv 0
Strugë 4715, aktiv 6
Gjevgjeli 4398, aktiv 3
Negotinë 3675, aktiv 5
Resnjë 2711, aktiv 1
Sveti Nikollë 2624, aktiv 1
Radovish 2528, aktiv 3
Kriva Pallankë 2413, aktiv 0
Dellçevë 1971, aktiv 3
Dibër 1673, aktiv 0
Berovë 1645, aktiv 5
Vallandovë 1485, aktiv 5
Vinicë 1388, aktiv 1
Probishtip 1265, aktiv 0
Bogdanc 1019, aktiv 0
Kratovë 962, aktiv 0
Krushevë 926, aktiv 1
Demir Hisar 828, aktiv 1
Makedonski Brod 736,aktiv 0
Demir Kapi 592, aktiv 1
Makedonska Kamenicë 523, aktiv 1
Pehçevë 486, aktiv 0
Dojran 345, aktiv 0. /Zhurnal.mk