Pse na lotojnë sytë kur jashtë është ftohtë? Ka një arsye shumë të rëndësishme për këtë

Ne dridhemi nga të ftohtit dhe sytë nuk pushojnë së lotuari.

Kur temperatura jashtë është minus, sytë tanë nuk ndalojnë së lotuari. A keni menduar ndonjëherë pse po ndodh kjo? Ka një arsye.

Reagim natyral?

Oftalmologu James Oran shpjegoi se era dhe lagështia e ulët e ajrit bëjnë që sytë tanë të lotojnë.

Në fakt është një reagim i trupit tonë që përpiqet të sigurojë që ne të shohim sa më mirë dhe që shqetësimi i shikimit në temperaturën e jashtme minus të jetë minimal.

Përveç temperaturës, lagështia dhe drita gjithashtu luajnë një rol nëse sytë tanë do të mbushen me lot kur dalim jashtë.

Reflektimi i dritës në dëborë i bën sytë tanë më të ndjeshëm. Oftamologu thotë se nuk është keq të mbani gjithmonë me vete syze që do t’ju mbrojnë sytë kur është e nevojshme.

Ai gjithashtu sugjeron që nëse keni sy të ndjeshëm, vendosni lot artificial para se të dilni jashtë në temperaturën minus.