Presidenti slloven: Integrimi në BE i Ballkanit Perëndimor eviton ndryshimin e kufijve

Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor, tha se në samitin e Brdo-Brijunit do t’u kërkojë shteteve anëtare të Bashkimit Evropian që të vazhdojnë zgjerimin për Ballkanin Perëndimor në mënyrë që të evitohet ideja për ndryshim kufijsh, raporton Ekonomia Online.

“Konstatoj se ndërmjet udhëheqësve në Ballkanin Perëndimor deri te zvogëlimi i perspektivës evropiane kjo lidhet me ngadalësimin e anëtarësimit të shteteve të Ballkanit Perëndimor. Zgjerimi i BE-së është domosdoshmëri, dhe se BE-ja e sheh këtë hapësirë si tërësi. Kjo do ta përforconte besimin e njerëzve në perspektivën evropiane, do të nxiste vullnetin politik për reforma dhe do ta evitonte rrezikun për të menduar ndryshime të kufijve mes shteteve”, tha Pahor.

Tutje, ai nuk ka treguar nëse iu është kërkuar garancë për të akuzuarit nga Gjykata Specialja.