Editors' pick

Dy fytyrat e Kosovës

Mbase mund të jetë e vërtetë se për politikanët tanë aktualë një ndër trashëgimitë nga koha e jetës në ish-Jugosllavi është edhe koncepti i Titos ‘‘mirë me perëndimin, mirë me lindjen’’. Por, në këtë rast ngjajshmëritë janë të vogla

Kaos!

1. Hashim Thaçi përsëri.Nuk i pritet atij, prandaj shpejt e shpejt i fali vrasësit e dënuar me burg, në mesin e tyre

Çdo të thotë të jesh në një martesë ndër-racore

Protestat pas vdekjes së George Floyd në duart e policisë, nxjorrën përsëri në pah betejën e dhimbshme për barazi racore në Shtetet e Bashkuara. Por, çdo të thotë të ndeshesh me problemet racore në një kontekst më personal – me çfarë vështirësish përballet një çift dy-racor në Amerikë? Jonida Spahija dhe bashkëshorti i saj Nnamdi Nwachukwu (Nuaçuku) ndanë përvojën e tyre me Rudina Dervishin e Zërit të Amerikës. Jonida dhe Namdi, një çift shqiptaro-nigerian në Uashington

More