Osmani: RMV nga një janari do ta marrë kryesimin me OSBE-në

Shkup, 23 gusht – Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, nëpërmjet një postimi në Facebook ka bërë të ditur se Maqedonia e Veriut në janar të vitit të ardhshëm do ta marrë kryesimin e OSBE-së.

Osmani shkruan se ai ndihet i privilegjuar për rolin e kryesuesit të OSBE-së për vitin e ardhshëm.

“A e dini se OSBE është organizata më e madhe e sigurisë në botë me 57 shtete që përfaqësojnë 1.3 miliardë njerëz në tre kontinente. Duke filluar nga 1 janari, gjatë 12 muajve të ardhshëm Maqedonia e Veriut do të marrë kryesimin e kësaj organizate të jashtëzakonshme dhe jam i privilegjuar të marr rolin e kryesuesit të OSBE-së me seli në Vjenë”, ka shkruar Osmani.