Numri i të infektuarve në mbarë botën ka tejkaluar mbi 13 milionë

Numri i persoanve të infektuar me koroanvirus në gjithë botën ka kaluar shifrën 13 milionë, ndërsa kanë humbur jetën nga ky virus 550,689 persona.

SHBA kryesojnë renditjen e pandemisë me mbi 3 milionë e 409 mijë te infetkuar 137 mijë viktima, e ndjekur nga Brazili me 1 milionë e 864 mijë të infektuar dhe mbi 72 mijë të vdekur.

Numër të madh te rasteve të infektuar me koronavirus ka edhe India me 880 mijë si dhe Rusia me 728 mijë të infektuar.

Ndërkaq numri i personave të shëruar në mbarë botën nga koronavirusi ka tejkaluar shifrën 7 milionë e 569 mijë.

Dhjetë vendet me numrin më të lartë të të shëruarve janë SHBA, Brazili, India, Rusia, Kili, Irani, Peruja, Italia, Turqia dhe Gjermania.