Një shkupjan akuzohet për plaçkitje të stolive të arit

Shkup, 29 qershor 2020 (MEDIAL) – Pas procedurës së zbatuar paraprake, Prokuroria Themelore Publike Shkup në gjykatën kompetente parashtroi propozim akuzë kundër një personi për vepër penale plaçkitje sipas nenit 236 pika 1 paragrafi 1 nga Kodi Penal.

Siç kumtoi PPRM, i akuzuari më 9 dhjetor të vitit 2019, ka hyrë në një shtëpi në rrugën “Finska” në Shkup dhe me dhunë duke e hapur derën e mbyllur nga Ballkani me thikë edhe pas kontrollit të shpejtë, ka marrë stoli ari në vlerë të përgjithshme prej 63.960 denarë.

“Prokurori Publik kompetent Gjykatës Themelore Penale Shkup i ka propozuar masën e përcaktuar paraprakisht për të akuzuarin, sepse ekzistojnë rrethana të cilat duket se tregojnë rrezik nga arratisja”, thuhet në kumtesë. sn/