Nga shpërthimi i bombës vdesin 2 persona në bazën ushtarake turke në Somali

Nga një shpërthim i një bombe brenda një baze ushtarake turke në kryeqytetin e Somalisë dhe vrau dy njerëz, tha të martën policia, raporton AP.

Ishte hera e parë që baza më e madhe ushtarake jashtë shtetit e Turqisë u sulmua nga grupi ekstremist i lidhur me al-Qaida. Grupi me bazë në Somali shpejt mori përsipër përgjegjësi, sipas filialit të tij Radio al-Furqan.

Kapiteni i policisë, Mohamed Hussein tha që sulmi ndodhi ndërsa kadetët e rinj ushtarakë po bënin stërvitjet e tyre të mëngjesit. Koloneli Ahmednor Abdulle, një oficer ushtarak Somali, tha se autoritetet po hetonin se si bomba arriti të vidhte në bazë.