Në Toronto të Kanadas rihapen bizneset, duke i dhënë fund mbylljes tre-mujore

Toronto, qyteti më i madh i Kanadasë, do t’i lejojë bizneset të rihapin duke filluar nga e premtja, pasi bashkohet me rajone të tjera në provincën e Ontario duke i dhënë fund një bllokimi pandemik tre-mujor, tha Kryeministri të hënën, raporton Reuters.

Restorantet në Toronto, së bashku me rajonin e shëndetit Peel i cili përfshinë periferitë e dendura të qytetit, do të jenë në gjendje të hapin pationet e tyre, tha Ford. Ontario, provinca më e populluar e Kanadasë, filloi gradualisht rihapjen e ekonomisë së tij këtë muaj, por Toronto mbeti jashtë listës fillestare.

Provincat kanadeze vendosën bllokime në mars për të përmirësuar përhapjen e koronavirusit, nga i cili kanë vdekur 8,430 njerëz në Kanada dhe ka infektuar 101.337, sipas të dhënave të fundit të qeverisë.