Në Prokurori 10 denoncime për shkelje zgjedhore

Komisioni për ndjekjen e parregullsive eventuale lidhur me kryerjen e veprave penale kundër zgjedhjeve informoi sot pasdite se votimi deri në orën 17 është zhvilluar në atmosferë të qetë, pa numër të madh të parregullsive zgjedhore.

Në prokuroritë themelore publike dhe në adresën elektronike [email protected] kanë arritur gjithsej 10 njoftime. Pjesa më e madhe ka të bëjë me agjitimi dhe ryshfet për votim për parti të caktuara politike, ndërsa dy prej njoftimeve ka të bëjnë me persona të cilët e kanë fotografuar fletëvotimin e vet gjatë realizimit të drejtës së votës.

“Komisioni vazhdon me koordinimin e mëtejshëm të prokurorive themelore publike të cilët janë organizuar me kujdestari shtesë të prokurorive publike dhe veprojnë urgjent, duke ndërmarrë veprime për zbardhjen e rasteve  dhe konfirmimin e fakteve”, thuhet në kumtesë.