Ndryshon një rregull për debatin e fundit presidencial në SHBA, ankohet Trump

Donald Trump është ankuar se një ndryshim rregulli për të ndalur mikrofonët për një pjesë të debatit të tij të fundit televiziv me Joe Biden është “shumë i padrejtë” dhe kundërshton temat e zgjedhura nga moderatori, shkruan The Guardian, transmeton lajmi.net.

Kur të dy përballen të enjten për një debat të fundit televiziv, secilit kandidat do t’i priten mikrofonët ndërsa tjetri po jep përgjigje në pyetjet mbi familjet amerikane, garën në Amerikë, ndryshimin e klimës, sigurinë kombëtare dhe udhëheqjen.

Debati 90 minutësh është i ndarë në segmente 15 minutëshe për gjashtë temat, me secilin kandidat të dhënë dy minuta për të dhënë vërejtje të pandërprera përpara se të vazhdojë në një debat të hapur për nëntë minuta nga secili segment.

Fushata Trump shprehu kundërshtime ndaj ndryshimit, por tha se Republikani do të merrte pjesë prapë në ngjarjen e së enjtes, një nga shanset e tij të fundit për të arritur një audiencë të madhe në kohën e parë para se votimi të mbaronte në 3 nëntor. /Lajmi.net/