Ndryshojnë rregullat për rezervën e detyrueshme në bankat tregtare

në kategorine Shqipëri

TIRANË, 14 gusht /MEDIAL/- Banka e Shqipërisë nis brenda këtij muaji aplikimin e  ndryshime në rregullat për mbajtjen e rezervës së detyrueshme nga bankat tregtare.
Deri tani, bankave iu ishte lejuar, që një pjesë të rezervës së detyrueshme në euro ta mbanin në monedhën vendase, duke e konvertuar me kursin zyrtar.
Por duke filluar nga 24 gushti i këtij viti bankat duhet ta mbajnë të gjithë rezervën e detyrueshme në valutën përkatëse. Ky ndryshim pritet të rrisë likuiditetin e lirë në lekë dhe të shtrëngojë atë në monedhë të huaj.
Rezerva e detyrueshme konsiston në një përqindje të caktuar të depozitave të bankave, në secilën monedhë, që ato duhet ta mbajnë të bllokuar në llogaritë e Bankës Qendrore. e.xh/j.p/
 
.

Artikulli paraprakTopalli: Basha shiti Shkodrën me bojkotin e opozitës, shkatërroi PD për karrigen e tij

Burimi: http://ata.gov.al/ 

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.