Nasa riemëron selinë e saj për nder të inxhinierit të parë femër me ngjyrë

Nasa po riemëron selinë e saj për nder të Mary W Jackson, inxhinierit të saj të parë ndonjëherë me ngjyrë, transmeton lajmi.net.

Jackson – jeta e të cilit u dramatizua në filmin Figurat e fshehura, ndihmoi në vendosjen e astronautëve amerikanë në hapësirë ​​dhe vazhdoi të udhëheqë përpjekjet që inkurajuan Nasa të punësojë më shumë gra. Tani selia, në Washington DC, do të mbajë emrin e saj.

Ndërtesa do të jetë vetëm një nga një numër lehtësish në të gjithë SHBA që janë riemëruar për të pasqyruar punën e bërë nga gratë me ngjyra në të gjithë Nasa-n.

Një rrugë afër selisë, për shembull, vitin e kaluar u quajt “Rruga e Figurave të Fshehta”, në njohje të Xheksonit dhe kolegëve të tjerë, historitë e të cilëve ishin pjesë e filmit. /Lajmi.net/