MOST: Për shkak të rezultatit të ngushtë nuk mund të projektojmë mandate sipas njësive zgjedhore

Shkup, 16 korrik 2020 (MEDIAL) – Asociacioni qytetar MOST për shkak të rezultatit të ngushtë dhe margjinës së gabimit, nuk është në mundësi në bazë të deri tani votave të numëruara të projektojë shpërndarjen e mandateve sipas njësive zgjedhore, tha në konferencën e sontme, Darko Aleksov.

Ai ka thënë se shpërndarjen e mandateve mund ta bëjë vetëm KSHZ-ja dhe pasi të përpunohen gjitha të dhënat e vendvotimeve.

Sipas të dhënave që paraqet mënyrën matematiko- statistikore shkencore, sipas MOST-it, jehona e votuesve nëpër njësi zgjedhore është në NjZ 1- 53,42, në NjZ 2 – 49,53, në NjZ 3– 57,76, në NjZ 4 – 61,85, në NjZ 5 – 51,13 dhe në NjZ 6 – 40,84 për qind. fab/

Прес-конференција на МОСТ

Posted by MИА.mk on Среда, 15 јули 2020