Mexhiti zbulon se çfarë bisedoi në takimin me Kovaçevskin

Shkup, 25 Janar – Izet Mexhiti, lideri joformal i të ashtuquajturve “Grupi i zjarrit” në BDI ka folur për “Fokus” se është takuar me kryeministrin Dimitar Kovaçevski, të cilit i ka thënë se anëtarët e grupit janë “më të besueshëm në mbështetjen e orientimeve strategjike të qeverisë”.

Sipas “Fokus”, deputeti dhe nënkryetari i BDI-së beson se nuk mban teza se është e domosdoshme hyrja e ASH opozitare në Qeveri, që të mos ketë zgjedhje të parakohshme parlamentare.

Sipas tij, zgjedhjet para mandatit të rregullt nuk do të ketë edhe pa Aleancën në qeveri, sepse, siç thekson ai, askush nga shumica parlamentare nuk planifikon t’i sfidojë ato dhe në këtë mënyrë të rrezikojë proceset strategjike.

“Ne e shpëtuam këtë qeveri dhe kjo që po ndodh në BDI është një luftë e brendshme parimore. Debati mund të stabilizojë shumicën parlamentare, jo ta rrezikojë atë. Kur nuk vijmë në Kuvend është pasojë, jo shkak. Arsyeja është Artan Grubi”, thotë Mexhiti.

Ai thotë se edhe pse organet partiake janë plotësuar së fundmi në BDI, nuk ka debat thelbësor dhe nuk ka asnjë llogari për ministrat e qeverisë së BDI-së, në krye me zëvendëskryeministrin e parë Grubi.

“Nëse Aleanca hyn në qeveri, në rastin më të mirë jemi në zero, sepse në një rast të tillë do të humbasin aq deputetë sa do të hyjnë. Plus, proceset e brendshme do të hapen edhe në parti të tjera, përfshirë edhe Aleancën. Në këtë mënyrë për të shpëtuar Grubin përmes Aleancës, në vend që të ndjekim 80, mund të humbasim një shumicë prej 61 deputetësh”, tha ai