Lumi i Tiranës, një kosh plehrash

Bidona, qese, rroba, e ujera te zeza, kjo është panorama e Lumit të Tiranës.

Në këtë lum gjen mbetjeve të ndryshme duke e kthyer fatkeqësisht lumin ne nje kana ltë ujrave të zeza)

Lumi ka aromë të keqe në mjedis ndërsa nga ana e bashkisë Tiranë ende nuk ka një projekt për pastrimin e lumtit që si pasojë e ndotjes, rrezikon eleminimin e shumëllojshmërisë së gjallesave ujore.

Ndotja e lumit të tiranës vjen si pasojë dhe të derdhjeve të ujrave të zeza të Babrrusë, Paskuqanit, gjithë pjesës veriore të Tiranës, Bathores dhe Kamzës.

Panorama që të ofron ky lum nuk është aspak i denjë për kryeqytetin, ndaj Bashkia e Tiranës duhet t’i kushtojë një rëndësi të veçantë.