Libani e shikon Kinën si SHBA, Arabët nuk pranojnë të ndihmojnë në krizë

Duke u përballur me një krizë ekonomike të përkeqësuar dhe me pak shanse që vendet arabe perëndimore ose të pasura me naftë të ofrojnë ndihmë pa reforma thelbësore, qeveria e kapur nga paraja e Libanit po shikon në lindje, duke shpresuar të sigurojë investime nga Kina që mund të sjellin lehtësim, shkruan AP.

Por ndihma nga Pekini rrezikon të tjetërsojë Shtetet e Bashkuara, e cila ka sugjeruar se një veprim i tillë mund të kushtojë me koston libanezëve për lidhjet mes tyre.

Një komb i vogël prej 5 milion në një udhëkryq strategjik mesdhetar midis Azisë dhe Evropës, Libani ka qenë prej kohësh një vend ku kanë luajtur rivalitetet midis Iranit dhe Arabisë Saudite. Tani, po bëhet një fokus i përshkallëzimit të tensioneve midis Kinës dhe Perëndimit.