Regjistrohen 978 raste të reja dhe 24 të vdekur nga Kovid-19

Shkup, 28 gusht – Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 7.452 teste, ndërsa janë regjistruar 978 raste të reja me Kovid-19: Shkup – 405, Tetovë – 72, Strumicë – 66, Kumanovë – 55, Gostivar – 48, Kërçovë – 40, Shtip – 37, Strugë – 31, Ohër – 28, Manastir – 27, Prilep – 25, Veles – 24, Kavadar – 21, Dibër – 17, Radovish – 13, Resnjë dhe Probishtip – nga 8, Koçan, Sveti Nikollë dhe Kratovë – nga 7, Negotinë – 6, Makedonska Kamenicë – 5, Dellçevë dhe Vinicë – nga 4, Gjevgjeli dhe Berovë – nga 3, Bogdanci dhe Makedonski Brod – nga 2, Kriva Pallankë, Vallandovë dhe Demir Hisar – nga 1.

Janë regjistruar 524 pacientë të shëruar në: Gostivar – 155, Shkup – 129, Tetovë – 64, Strumicë – 43, Kërçovë – 38, Kumanovë – 27, Manastir – 14, Kavadar – 11, Shtip – 8, Veles – 5, Koçan, Sveti Nikollë dhe Kratovë – nga 4, Gjevgjeli, Dibër dhe Vinicë – nga 3, Radovish – 2, Prilep, Negotinë, Resnjë, Kriva Pallankë, Dellçevë, Vallandovë dhe Dojran – nga 1.

Regjistrohen 24 persona të vdekur: 6 persona të vdekur nga Shkupi (82v, 74v, 69v, 65v, 63v, 57v), 4 persona të vdekur nga Tetova (68v, 59v, 58v, 39v), 3 persona të vdekur nga Strumica (73v, 67v, 65v), 2 persona të vdekur nga Velesi (78v dhe 39v), Gostivari (64v dhe 64v) dhe Ohri (74v dhe 70v), dhe nga një person të vdekur nga Kumanova (73v), Manastir (70v), Struga (57v), Koçani (79 v) dhe Dibra (77v). Të gjithë të ndërruan jetë në spital.

Janë bërë 7.452 teste përmes: ISHP-305, QSH Shkup-69, QSHP Manastir-97, QSHP Prilep-87, QSHP Tetovë-30, QSHP Kumanovë -79, Klinika për Sëmundjet Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-9, spitali laboratorik Kozle-0, Pulmonologji me alergologji-3, SPQ 8 Shtatori-1, Instituti i Mikrobiologjisë-255, Zhan Mitrev (Filip i Dytë) -176, Avicenna-440, Biotek-580, Sistina-155, laboratori Laor- 742, Sinlab-68, Remedika-0, Fertiliti-107, Genea -4, Nikob lab-990, VFV Medical-120, Eli Medica-186, Royal Medica -110, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë)-gjithsej 2.839.

Deri më tani, gjithsej 1.145.081 teste për Kovid-19 janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 174.667, numri i pacientëve të shëruar është 154.698, numri i vdekjeve është 5.842, ndërsa numri i rasteve aktive është 14.127.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin shpërndarja në qytete është si në vijim:

 • Shkup 75239, Aktivë 5214
 • Kumanovë 10113, Aktivë 896
 • Prilep 8602, Aktivë 232
 • Tetovë 10099, Aktivë 2042
 • Manastir 6667, Aktivë 254
 • Veles 5731, Aktivë 212
 • Gostivar 7503, Aktivë 1394
 • Kavadar 5419, Aktivë 197
 • Ohër 5478, Aktivë 408
 • Shtip 5212, Aktivë 187
 • Strumicë 5085, Aktivë 698
 • Strugë 3530, Aktivë 507
 • Koçan 2971, Aktivë 125
 • Kërçovë 3518, Aktivë 636
 • Gjevgjeli 2284, Aktivë 82
 • Negotinë 2228, Aktivë 39
 • Sveti Nikollë 1654, Aktivë 106
 • Resnjë 1380, Aktivë 118
 • Kriva Pallankë 1264, Aktivë 29
 • Radovish 1316, Aktivë 111
 • Berovë 1116, Aktivë 36
 • Dellçevë 1034, Aktivë 50
 • Dibër 1293, Aktivë 232
 • Vinicë 947, Aktivë 37
 • Probishtip 833, Aktivë 43
 • Vallandovë 737, Aktivë 42
 • Bogdanc 521, Aktivë 27
 • Krushevë 513, Aktivë 23
 • Demir Hisar 411, Aktivë 11
 • Demir Kapi 401, Aktivë 3
 • Kratovë 446, Aktivë 57
 • Makedonski Brod 431, Aktivë 57
 • Pehçevë 291, Aktivë 6
 • Makedonska Kamenicë 265, Aktivë 15
 • Dojran 135, Aktiv 1.