‘Kamikaza’ kandidat për Shkupin, kërkon mbështetjen nga “E Majta” e Apasievit

Aktori maqedonas Petar Georgievski Kamikaza ka vetshpallur kandidaturën për Qytetin e Shkupit, por me një kusht që të përkrahet nga partia E Majta e Dimitar Apasievit. Ai për këtë ka dal me një letër publike ku shkruan:

Sondazhet dhe kandidatura për kryetar të Qytetit të Shkupit Ka kaluar një kohë dhe këtu unë ndaj me ju njohuritë nga disa sondazhe që thonë sa vijon:

Pothuajse në të gjitha komunat me shumicë maqedonase, diferenca mes meje dhe Petre Shilegov është pothuajse e dyfishtë në favorin tim, por në popullatën jo-maqedonase pothuajse plotësisht, pra 93% shkon në favor të Petre Shilegov. Kjo nuk është aspak befasuese dhe tronditëse duke ditur situatën aktuale në fushë, por për mua më tronditëse dhe të paktën konfuze është se në sondazhet që janë bërë, ata fëmijë të lindur në Maqedoninë e pavarur, të cilët janë rreth 18 deri në 30 vjeç të vjetër vetëm 13% më njohin mua dhe Shilegov 65%?!

Ky fakt ishte arsyeja pse unë hezitova këto ditë për të finalizuar kandidaturën time për kryetar komune. Zakonisht nuk heq dorë aq lehtë, dhe bëra një kërkim të vogël, për të parë se ku mund të gjej një mënyrë, për të njohur shumicën e tridhjetëvjeçarëve që e njohin Petre Shilegovin më shumë se unë?! Doli se e vetmja parti politike elektorati i së cilës i ka pikërisht këta votues është E Majta.

Me mbështetjen e tyre si një kandidat i pavarur, shanset rriten në mënyrë dramatike për të ndryshuar ndryshimin ose me fjalë të tjera, fitorja është pothuajse e afërt. Nëse fushata që unë drejtoj godet elektoratin e pavendosur, fitorja është në prag, natyrisht me të gjithë ju. Nëse mbështetja juaj mbetet për mua si një kandidat i PAVARUR i mbështetur nga E Majta, unë me kënaqësi do ta pranoj këtë sfidë në të cilën do të sakrifikoj paqen dhe qetësinë time.

Kjo është ajo që kam dashur t’ju them dy ditë më parë. Fatkeqësisht, nuk ka zgjidhje tjetër, kjo është e vetmja. Pra, për të përsëritur një Kandidat të Pavarur për kryetar të Qytetit të Shkupit, me mbështetjen e të Majtës. Nuk kam asgjë për të fshehur nga ju, këtu kam ndarë ndoshta të vetmen mënyrë për të hequr qafe këtë Mjeshtër.

P.S. Mendimet tuaja mbeten të vlefshme për mua, ne kemi 48 orë për një vendim të përbashkët.

Sinqerisht i juaji, Petar Georgievski Kamikaz