Ky është moti për ditën e hënë në Shqipëri

Instituti i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit ka bërë parashikimin e motit për ditën e hënë.

Më poshtë keni parashikimin e motit:

Temperaturat

Të hënën temperaturat minimale dhe maksimale të ajrit pritet të arrijnë:

në bregdet: 21 / 31°C

në vendet e ulëta: 19 / 33°C

në vendet malore: 14 / 29°C

Reshjet

Të hënën priten reshje të dobëta apo lokale të dobëta në disa qarqe të vendit.

Era

Të hënën era pritet të fryjë e lehtë.

Zjarret në pyje

Të hënën pritet rrezik ‘i moderuar’ në të gjitha qarqet e vendit.

Në disa qarqe pritet rrezik ‘i lartë’ vetëm në zona të lokalizuara, konkretisht: qarku Shkodër (Jugperëndim), qarku Kukës (Lindje), qarku Lezhë (Veriperëndim), qarku Durrës (Veri-Jug), qarku Tiranë (Veriperëndim).