Kovid-19, në tre ditët e fundit 1.233 raste të reja

Shkup, 8 Gusht – Gjatë 3 ditëve të fundit (nga 06.08 deri më 08.08.2022) janë kryer 3.561 teste dhe janë regjistruar 1.233 raste të reja me COVID-19:

• Shkup – 516

• Manastir – 97

• Kavadar – 72

• Gostivar – 55

• Prilep – 54

• Ohër -53

• Kumanovë – 47

• Tetovë – 45

• Veles – 40

• Strugë – 28

• Strumicë – 27

• Negotinë – 26

• Kërçovë – 24

• Koçan – 20

• Shtip – 18

• Gjevgjeli – 17

• Radovish -15

• Resnje -13

• Dibër – 11

• Kratovë – 8

• Sveti Nikollë, Berovë dhe Vallandovë – nga 7

• Demir Hisar – 6

• Krushevë – 5

• Dellçevë dhe Vinicë – nga 4

• Bogdanci dhe Demir Kapijë – nga 2

• Kriva Pallankë , Makedonski Brod dhe Makedonska Kamenica – nga 1

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1.233), janë regjistruar 284 riinfeksione.

Janë regjistruar 1.450 pacientë të shëruar nga:

• Shkup – 651

• Kumanovë – 120

• Manastir – 86

• Kavadar – 85

• Ohër – 71

• Prilep – 51

• Gostivar – 38

• Tetovë – 34

• Strugë – 33

• Veles – 32

• Strumicë – 31

• Shtip dhe Negotinë – nga 28

• Kërçovë – 24

• Dibër – 19

• Gjevgjeli – 18

• Kriva Pallankë – 17

• Resnje – 14

• Koçan dhe Radovish – nga 13

• Kratovë – 9

• Vallandovë dhe Vinicë – nga 6

• Berovë dhe Krushevë – nga 5

• Sveti Nikollë – 4

• Demir Hisar dhe Makedonski Brod – nga 3

• Bogdanci – 2

• Dellçevë – 1

Gjatë 3 ditëve të kaluara (06.08 – 08.08.2022) janë raportuar 7 humbje jete , nga: Shkupi – katër humbje jete (91 vjeç , 87 vjeç ,82 vjeç dhe 77 vjeç) dhe nga një humbje jete prej Koçani (92 vjeç), Manastiri (67 vjeç) dhe Prilepi (83 vjeç). Të gjithë personat humbën jetën në kushte spitalore. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, janë regjistruar 3 humbje jete , nga Demir Hisari (76 vjeç), Velesi (72 vjeç) dhe Struga (54 vjeç), dy persona kanë humbur jetën në shtëpi dhe një person ka humbur jetën në kushte spitalore. Personat janë raportuar të vdekur në periudhën nga 17.07 deri më 28.07.2022.

Janë kryer 3.561 teste përmes: ISHP-232, QSHP Shkup-116, QSHP Manastir-102, QSHP Prilep-30, QSHP Tetovë-47, QSHP Kumanovë-52, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji-0, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-140, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-25, Avicena -81, Biotek-106, Sistina-69, Laboratoria Laor – 16, Sinlab-9, Remedika-9, Plodnost-22, Genea-10, Nikob Lab-134, VFV Medikal-7, Eli Medika Plus-19, Royal Medika-0, Spektra-MM-20, Rapid Lab-11, Zhan Mitrev Strumicë -7, Nova Lab Diagnostika-2, Ramus-21. ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 2.274

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.128.711 testime për COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 331.988, numri i të shëruarve është 318.599. numri i atyre që humbën jetën është 9.398, ndërsa numri i rasteve aktive është 3.991.