Kosovari dënohet me 56 muaj burg, për tentimvrasje me thikë

Gjykatësit në procesin e zhvilluar të hënën kanë konstatuar se ai kishte bërë tentim vrasjeje, transmeton albinfo.ch. Ndërsa vëllai i tij 18-vjeçar u dënua me nëntë muaj dënim me kusht për  shkaktim të lëndimeve të rrezikshme fizike.

Për arsye të panjohura, në mes të vëllezërve dhe viktimës së tyre 27-vjeçare kishte shpërthyer një përleshje fizike në një natë maji të vitit të kaluar në Konstablerwache.

Megjithëse viktima tashmë ishte dorëzuar, 20-vjeçari, shtetas gjerman me origjinë kosovare kishte nxjerrë një thikë dhe te ka goditur tetë herë kundërshtarin në pjesën e sipërme të trupit.

Njeriut të plagosur rëndë iu desh të qëndronte në spital për dhjetë ditë. Përveç pasojave të rënda që ka shkaktuar sulmi i 20 vjeçarit, edhe fakti se ai tashmë kishte disa dënime të mëparshme u vlerësua nga gjyqtarët si rrethanë rënduese.

Vetëm një ditë pas krimit, ai duhet të mbaronte mbajtjen e një dënimi me burg për të mitur.Nga ana tjetër, gjykata nuk mundi të provonte se vëllai i tij kishte njohuri për thikën që kishte përdorur 20 vjeçari.

Vendimi nuk është ende i plotfuqishëm.