Koronavirus godet klasën politike të Amerikës Latine

Ndërsa koronavirusi është shpërndarë gjithandej nëpër Amerikën Latine, po godet me forcë klasën politike të rajonit, me tre koka shtetesh dhe disa politikanë që testojnë pozitivisht për sëmundjen, raporton CNN.

Situata është veçanërisht serioze në Bolivi, ku Ministrja e Jashtme Karen Longaric u bë zyrtarja e nëntë e rangut të lartë që rezultoi pozitive me Covid-19 të hënën.

Ajo bashkohet me një mori kolegësh të saj – përfshirë Ministrat për Shëndetësi, Ekonomi, Drejtësi dhe Brendshme – si dhe Presidentja e Përkohshme Boliviane Jeanine Añez, i cili testoi pozitiv javën e kaluar dhe tani është nën karantinë.