Johnson: Deklarata e G7 për pandemitë e ardhshme, një moment historik

Kryeministri britanik, Boris Johnson përshëndeti dje si një moment historik deklaratën e propozuar nga G7 për parandalimin e pandemive të ardhshme.

Ajo parashikon në mënyrë të veçantë për të reduktuar afatin për të zhvilluar vaksinat dhe për të reformaur Organizatën Botërore të Shëndetësisë (OBSH).

Ai shkroi në llogarinë e tij në Twitter:

“Me këtë marrëveshje, demokracitë kryesore në botë do të angazhohen për të penguar që një pandemi botërore të përsëritet edhe një herë, në mënyrë që shkatërrimet e shkaktuara nga COVID-19 të mos përsëriten kurrë”, theksoi kryeministri britanik, Boris Johnson.