Janushev: Dorëheqje menjëherë ose zgjedhje të parakohshme parlamentare

në kategorine Maqedoni

Shkup, 13 gusht 2019 

Miku i Zoran Zaevit, Boki Trediçi e di cili gjykatës,  kur është kujdestar,  i cili nuk do të paraqitet dhe  cili do të vjen  në vend të tij dhe çka është më e rëndësishme e di se ç’farë vendime do të sillen nga ana e gjykatave.

As Boki, as Kiçeec nuk kanë mundur  ta dinë se si do të zhvillohen procedurat para gjykatës, çka do të ndërmerr gjykata,  ndërsa çka prokuroria, kur dhe kush do të lirohet, ndërsa kush do të përfundojë në burg, nëse për atë direkt  nuk kanë marrë informacion nga kreiu i pushtetit, kush i ka koordinuar dhe menaxhuar aktivitetet me organet e gjyqësisë.

A mendon në menaxhim të tillë Boki kur thotë se ka ditur gjithçka dhe se janë së bashku në lojë?

Boki është vetëm kryerësi i një sistemi më kompleks  dhe  më të madh, i cili është menaxhuar  direkt  nga kreu i pushtetit,  në të cilin ka bashkim të drejtpërdrejtë mes kreut të pushtetit ekzekutiv, gjykatave dhe prokurorisë.

Maqedonia nuk ka  absolutisht  kurrfarë përfitimi nga hipokrozia e Zaevit dhe thirrjet e rreme për drejtësi, në realitet edhe ai dhe Katica Janeva i pastrojnë gjurmët. Jo rastësisht në këtë muaj edhe Zaev  ka ndërruar telefonë dhe protokolle, duke u nxjerrë nga skandali  me komedianët ukrainas, ndërsa Katica ka humbur dhe formatonte  telefonë dhe kompjuterë.

Një muaj PP hesht dhe në vend se t’i ndjek porositësit  në rastin Reket pushojnë. Katica Janeva, pa të cilën dëgjuam nga bisedat e publikuara në La Verita dhe nuk do të ishte i mundur reket  milionësh,  në vend se në paraburgim shetitet nëpër plazhe.

Ruskovska me mosveprimin e Janevës mundësoi  me  mosveprimin e saj mundësi që Janeva të shkatërrojë dëshmi dhe të ndikojë  në dëshmitarë.

Ruskovska duhet të mbajë përgjegjësi për lëshimet dhe hapësirën që ia hapi Janevës, por edhe për të përzierit tjerë të ndikojë në dëshmitarë dhe shkatërrojnë dëshmi.

Janeva dhe PSP janë vegla përmes së cilës është kryer reketi, e cila pa mbështetje direkte nga pushteti nuk do të ishte e mundur. Boki 13 dhe Zoki Kipeec janë vetëm kryerës të zakonshëm. Për atë hetimi duhet të zgjerohet deri te kreu i pushtetit.

Ruskovska dhe PP nuk guxojnë të luajnë me drejtësinë.

Igor Janushev, sekretar i përgjithshëm i VMRO-DPMNE-së

_______________________________________________________________

.

 

 

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.