Janë regjistruar 185 raste të reja me Kovid-19, 11 të vdekur, 41 pacientë të shëruar

Shkup, 20 qershor 2020 (MEDIAL) – Në 24 orët e fundit janë bërë 1364 testime dhe janë regjistruar 185 raste të reja me Kovid-19 dhe atë në Shkup-96, Kumanovë-2, Dibër-18, Shtip-4, Prilep-1, Tetovë-14, Strugë-20, Veles-2, Manastir-2, Ohër-7, Kavadar-2, Gostivar-2, Kriva Pallankë-1, Probishtip-1, Sveti Nikole-2, Kërçovë-3, Resnjë-8, informoi Ministria e Shëndetësisë.

Instituti për shëndet publik sot regjistroi 41 pacientë t[ë shëruar dhe atë nga Shkupi-29, Kumanova-1, Shtipi-4, Tetova-2, Velesi-4, Gostivari-1.

Kanë vdekur 11 persona – tetë nga Shkupi, një pacient nga Kumanova, një nga Shtipi dhe një nga Tetova.

Në Spitaliun “8 Shtatori” vdiqën tetë persona – pacienti (53) i pranuar më 17 qershor, pacienti (66) i pranuar më 5 qershor, pacienti (67) i pranuar më 15 qershor, pacientja (65) e pranuar më 10 qershor, pacientja (73) e pranuar më 9 qershor, pacienti (62) i hospitalizuar më 15 qershor, pacientja (65) e pranuar më 13 qershor dhe pacienti në moshë 76 vjeçare.

Në SP Kumanovë vdiqën pacienti 78 vjeç i pranuar më 12 qershor. Në SK Shtip vdiq pacienti 63 vjeç i pranuar më 18 qershor, në Tetovë vdiuq pacientja 62 vjeçe e konfirmuar me koronavirus më 17 qershor.

Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me kovid-19 në vendin tonë prej fillimit të epidemisë paraqet 5005,  numri i të shëruarve është 1904, i të vdekurve 233, ndërsa për momentin numri i rasteve aktive në vend paraqet 2868. Për momentin distribuimi sipas qyteteve është ky në vijim:
•       Shkup 2440, Во моментов дистрибуцијата по градови е следна:
•       Shkup 2440, aktivë1653
•       Кumanovë 680, aktivë 229
•       Dibër 81, аaktivë 29
•       Shtip 264, aktivë207
•       Prilep 231, aktivë 18
•       Тetovë 515, aktivë316
•       Strugë 169, aktivë 90
•       Veles 164, aktivë 32
•       Manastir 38, aktivë 9
•       Оhër 98, aktivë 79
•       Кavadar 11, aktivë 6
•       Gostivar 81, aktivë 54
•       Gjevgjeli 9, aktivë 5 (*2 persona në Gjevgjeli janë banorë të Bogdancit)
•       Strumicë 10, aktivë 7
•       Кriva Pallankë 11, aktivëи 5
•       Radovish 4, aktivë 0
•       Кrushevë 5, aktivë 2
•       Кoçan 59, aktivë 26
•       Probishtip 12, aktivë 10
•       Demir Hisar 1, aktivë 0
•       Makedonski Brod 3, aktivë 1
•       Pehçevë 5, aktivë 2
•       Berovë 2, aktivë 1
•       Vallandovë 6, aktivë 4
•       Vinicë 3, aktivë 0
•       Dellçevë 1, aktivë 0
•       Кratovë 4, aktivë 2
•       Sveti Nikole 14, aktivë 12
•       Кërçovë 8, aktivë 5
•       Resnjë 57, aktivë 56
•       Negotinë 19, aktivë 8 (* 10 persona në Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

1.364 testet e bëra janë përmes : ISHP-576, QSHP Shkup-31, Avicena-88, Biotek-160, Sistina me metodë PCR – 165, ASHAM-157, Zhan Mitrev – 184 dhe Mjekësia ligjore – 3. Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 50.384 testime për kovid-19.

Në suaza të skriningut janë bërë 77 teste në kopshte në Shtip dhe nuk ka rezultate pozitive me kovid-19.

Në Klinikë n infektive gjatë 24 orëve të fundit janë pranuar 9 pacientë. Gjithsej janë të hospitalizuar 101 pacientë. Në mbështetje oksigjeni janë 46 pacientë, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

Deri sot në mëngjes, në SPQ “8 Shtatori” janë pranuar 20 pacientë të rinj, ndërsa gjithsej të hospitalizuar janë 133. Në makinë respiratore janë 5.

Në spitalin në Manastir janë hospitalizuar 35 pacientë, ndërsa në spitalin në Shtip janë hospitalizuar 19. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë dhe Prilep janë hospitalizuar 76 pacientë – pozitivë dhe të dyshuar për kovid-19.

Raste aktive nëpër komuna të Shkupit përfundimisht me dje (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë ndryshim në distribuimin sipas komunave në Shkup)
•       Çair – 363
•       Aerodrom – 129
•       Butel – 133
•       Gazi Babë – 148
•       Qendër – 126
•       Кarposh – 115
•       Saraj – 125
•       Кisella VOdë – 86
•       Gjorçe Petrov – 69
•       Studeniçan – 78
•       Shuto Orizarë – 65
•       Haraçinë – 52
•       Ilinden – 25
•       Petrovec – 12
•       Çuçer Sandevë – 9
•       Sopishte – 12
•       Zelenikovë-1
•       Stranec – 4
•       Të pacaktuar-6 ab/