Ja kush e fiton titullin kampion

Në vitin 1996, disa studentë të Bucknell University prezantuan të programin e famshëm “strat-o-matic”, që fillimisht nisi me bejzbollin e më pas u përhap edhe në sportet e tjera.

Një program kompjuterit që analizon në detaje skuadrat dhe çdo informacion tjetër, duke bërë një parashikim të ekipit që do të shpallet kampion.

Befasitë nuk mungojnë edhe në këtë parashikim, ku kampion shpallet një ekip nga Konferenca e Perëndimit. Ja parashikimi që ka bërë kompjuteri për sezonin 2019-2020 në NBA, që rinis më 30 korrik në Orlando.

Konferenca e Lindjes – Çerekfinale

1-8, Milwaukee – Brooklyn, fiton Milwaukee 4-1 me ndeshje

2-7, Toronto – Orlando, fiton Toronto 4-3 me ndeshje

3-6, Boston – Philadelphia, fiton Boston 4-3 me ndeshje

4-5, Miami – Indiana, fiton Indiana 4-2 me ndeshje

Konferenca e Perëndimit – Çerekfinale

1-8, Lakers – New Orleans, fiton Lakers 4-0 me ndeshje

2-7, Denver – Dallas, fiton Dallas 4-3 me ndeshje

3-6, Clippers – Oklahoma, fiton Clippers 4-0 me ndeshje

4-6, Houston – Utah Jazz, fiton Houston 4-3 me ndeshje

Konferenca e Lindjes – Gjysmëfinale

Milwaukee – Indiana, fiton Milwaukee 4-0 me ndeshje

Toronto – Boston, fiton Boston 4-2 me ndeshje

Konferenca e Perëndimit – Gjysmëfinale

Lakers – Houston, fiton Lakers 4-3 me ndeshje

Clippers – Dallas, fiton Clippers 4-2 me ndeshje

Konferenca e Lindjes – Finale

Milwaukee – Boston, fiton Milwaukee, 4-3 me ndeshje

Konferenca e Perëndimit – Finale

Lakers – Clippers, fiton Clippers 4-1 me ndeshje

NBA – Finals

Milwaukee – Clippers, fiton Clippers 4-3 me ndeshje.