Intimiteti i WhatsApp në rrezik nga fatura e re nga republikanët

Një grup senatorësh republikanë kanë prezantuar një projekt-ligj për t’i dhënë fund përdorimit të “teknologjisë së fshehur me provë” të përdorur nga aplikacionet e mesazheve popullore si WhatsApp dhe Telegram, transmeton lajmi.net.

Ligji për Qasje të Ligjshme ndaj të Dhënave të Kriptuara ka për qëllim “forcimin e interesave të sigurisë kombëtare”, por do të rrezikojë masat e sigurisë dhe të privatësisë të vendosura nga firmat e teknologjisë.

Nëse kalohet, mund të kërkojë që kompanitë të ndërtojnë të ashtuquajturat “dyer të pasme” në produktet e tyre, duke lejuar që bisedat private të arrihen nga palët e treta. /Lajmi.net/