INTERPOL jep alarmin! Maskat po përdoren nga kriminelët për të…

Ato kanë bërë një video demostruese ku tregojnë se si me anë pjesës metalike që ndodhet brenda maskës, që vendoset në pjesën e hundës, mund të përdoret si ‘çelës’ për të hapur prangat. E gjithë procedura ndodh brenda pak sekondave.

Megjithatë, jo vetëm kaq. Sipas INTERPOL, maskat po përdoren edhe për të transportuar sasi të vogla droge. Droga ndahet në substanca të vogla, vendoset në pjesën e brendshme të maskës dhe shanset që një polic të bëjë një kontroll janë shumë të vogla.

Kjo rrugë ‘u ka shërbyer’ trafikantëve për të bërë transportin e lëndëve narkotike të pashqetësuar nga policia.