Instagram ka prezantuar opsionin e etiketimit të produkteve të markës

Rrjeti social Instagram ka prezantuar një opsion të etiketimit të produkteve, i cili aktualisht është i disponueshëm vetëm për përdoruesit në SHBA.

Opsioni i ri i lejon përdoruesit të etiketojnë produkte të markave të ndryshme në postimet e tyre. Më parë këtë mundësi e kishin vetëm profilet e krijuesve dhe të biznesit dhe tani të gjithë përdoruesit e Instagramit do ta marrin atë në katër muajt e ardhshëm.

Gjatë viteve të fundit, Instagram është kthyer gradualisht në shitjen e produkteve përmes aplikacioneve dhe risia që po vjen do t’i ndihmojë përdoruesit të identifikojnë më lehtë produktet në foto ose klipe, si dhe në histori.

Instagram planifikon të shtojë Reels në këtë përzierje më vonë.

Për të etiketuar një produkt, fillimisht duhet të etiketoni markën të cilës i përket. Pas krijimit të postimit dhe kryerjes së rregullimeve të nevojshme, marka do të etiketohet me opsionin “Etiketoni njerëzit” dhe më pas do të shfaqet opsioni “Etiketoni produktet”. Pastaj ju duhet vetëm të prekni produktin në foto/klip dhe të zgjidhni emrin e tij nga lista. Përdoruesit e tjerë do të kenë mundësinë për të blerë përmes lidhjes ose drejtpërdrejt përmes aplikacionit.

Profilet e biznesit do të jenë në gjendje të shohin produktet e tyre të etiketuara dhe të zgjedhin nëse duan që ato etiketa të shfaqen në “tabu e etiketuar” dhe do të kenë mundësinë të çaktivizojnë etiketimin.