Imeraj: Gjenocidi i Srebrenicës, më i madhi kundër njërzimit i kryer pas Luftës së Dytë Botërore

Në njëzetepesë (25) vjetorin e Masakrës së Srebrenicës (11-18 korrik 1995), ku u vranë e u masakruan në menyrat më barbare mbi tetë mijë burra e gra boshnjak të Bosnjës dhe Hercegovinës, shprehim ndjenjën e kujtimit për gjithë ata shpirtëra të pafajshëm që u ekzekutuan barbarisht nga makineria e shtetit serb.

Shteti serb, është shtet gjenocidial, i cili ka vrarë dhe masakruar shumë njërëz të pafajshëm gjithandej Kosovës, Bosnjës dhe Hercegovinës e Kroacisë.

Gjenocidi i Srebrenicës i korrikut të vitit 1995, i kryer nga ana e shtetit, popullit dhe kishës serbe është gjenocidi më i madh kundër njërzimit i kryer pas Luftës së Dytë Botërore, për këtë dhe shumë arsye të tjera, shteti, populli dhe kisha serb duhet të shpallen shtet, popull dhe kishë gjenocidial.

Prof.ass.Dr. Shkodran Imeraj

Bashkëpunëtor shkencor në Departamentin e Historisë Bashkëkohore në Institutin e Historisë – Prishtinë