Historia e kartave të kreditit ndër vite

në kategorine Biznes/Ekonomi/Stardust

Në ditët e sotme kartat e kreditit kanë hyrë në përdorim të përditshëm të çdo personi mbi 18 vjeç. Me evoluimin e teknologjisë vihet re se këto karta kanë filluar të zëvendësojnë paratë.

Një nga problemet kryesore është vjedhja dhe mashtrimet që bëhen, por që edhe këto probleme po reduktohen nga stafet përkatëse dhe nga sistemet e larta të sigurisë.

Ja si ka nisur krijimi i këtyre kompanive dhe çfarë mënyre promovimi kanë zgjedhur:

Visa

Visa u nis nga Banka Amerikane nën emrin Bankamericard. Karta ngadalë u zgjerua në banka të tjera dhe përfundimisht u quajt Shoqata e Shërbimeve Ndërkombëtare të Vizave. Tani është një nga institutet më të mëdha financiare në botë, e pranuar në çdo kontinent. Sponsorizimi i Visës te Lojërat Olimpike konsiderohej të ishte forca pas suksesit të kartave. Kompania ka qenë sponsor i Lojërave Olimpike që nga viti 1988.

MasterCard

Jo shumë kohë pasi Banka e Amerikës krijoi Bankamericard, bankat e tjera u bashkuan me forcat për të krijuar MasterCharge i cili sot njihet si MasterCard. Filloi me emrin Shoqata Ndërbankare e Kartave dhe u bë MasterCharge vite më vonë. “Prezantimi” i MasterCard në Super Bowl 2004, duke u shfaqur tek The Simpsons është konsideruar si një nga reklamat më të mira të transmetuara ndonjëherë.

Discover

Karta e parë pa tarifa vjetore u nis nga kompania Sears kur ishte shitësi më i madh në Amerikë. Discover kohët e fundit u bë një kompani e pavarur. Kartat e para kishin një imazh të Kullës së vrojtimit “Sears”. Më pas u ridizajnua pasi u shit tek Shërbimet Financiare të Dean Witter. MasterCard dhe Visa janë bashkuar së bashku për të luftuar kundër Discover Card, por rasti i tyre rezultoi i pasuksesshëm . Discover Card më pas paditi të dyja kompanitë.

American Express

Një nga kartat më prestigjioze të kreditit që mund të posedoni nuk ishte fare një kartë krediti. AmEx ishte në të vërtetë një kompani anijesh për shumë vite, duke u ofruar shërbime bankave dhe institucioneve të tjera financiare. Kompania ka kaluar nëpër shumë ndryshime për të bërë atë që është sot. “Postieri” ishte një simbol për një nga kompanitë e para të anijeve në Amerikë/dita.

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.