Hakerët kanë rritur sulmet e tyre kundër kompanive streaming

Hulumtimet nga kompania e sigurimit kibernetik Webroot treguan se përpjekjet e peshkimit në Netflix ishin bërë 60% më shumë në korrik 2020 kur u krahasuan me korrik 2019, dhe 646% më shumë në mars deri në korrik, transmeton lajmi.net.

Një rritje dramatike, me 3,064% rritje që nga shkurti. Twitch dhe HBO gjithashtu patën rritje të konsiderueshme, me një rritje prej 337% dhe rritje 525%, përkatësisht, që nga shkurti.

Shërbimet e transmetimit kanë parë përdorimin e tyre të rritet gjatë pandemisë së koronavirusit dhe bllokimit pasues. Hulumtimi nga Ofcom ka zbuluar se njerëzit shikuan Netflix, Amazon Prime Video dhe Disney + dhe shërbime të tjera për një orë dhe 11 minuta në ditë, dy herë më shumë sesa ata para pandemisë.

Për më tepër, 12 milion konsumatorë ishin të rinj për aplikacionet, dhe tre milion prej tyre kurrë më parë nuk kishin përdorur ndonjë shërbim streaming.

Si të tilla, këto kompani kanë parë rritjen e numrit të përdoruesve të tyre dhe çmimi i tyre i aksioneve është rritur gjithashtu. /Lajmi.net/