Google ka treguar se do të mbushë kontrollimin e fakteve që shfaqet nga rezultatet e kërkimit të tij

Klikimi në figurë do të tregojë një përmbledhje të shpejtë për kontrollim të fakteve, duke lejuar një përmbledhje nga një kontrollues i fakteve si është Politifact, transmeton lajmi.net.

Ky mjet është i organizuar për të kërkuar një kërkesë për të kërkuar një kërkesë për Google dhe Google News.

Ky shërbim është i kontrolluar nga botuesi i kontrollit për fakteve të përcaktimit të një burimi të besueshëm informacioni (i përcaktuar nga algoritmi i Google).

Google nuk është, sigurisht, e vetmja kompani që aktualisht kontrollon informacionet në platformën e saj. Twitter aktualisht është nën zjarr nga administrata Trump për vlerësimin e duhur për kontrollimin e fakteve që ka gjithsej në tweet-et e Donald Trump. /Lajmi.net/