Gjërat që nuk duhet t’i bëni pas ngrënies

A e dini se disa gjëra të zakonshme që bëni pas ngrënies mund të ndikojnë në shëndetin tuaj të përgjithshëm?

Nga disa sjellje ose zakone jo të duhura pas ngrënies mund të dëmtoni seriozisht shëndetin tuaj.

Për t’iu ikur komplikimeve, më poshtë gjeni gjërat që nuk duhet të bëni pas ngrënies së ushqimit:

Pirja e duhanit

Pirja e një cigareje pas ngrënies është e barabartë me pirjen e dhjetë cigareve.

Kjo mund të rrisë rrezikun e prekjes nga kanceri në zorrë dhe mushkri. Qëndroni larg cigareve.

Gjumi

Gjumi është një pjesë esenciale e jetës tonë, mirëpo gjumi pas ngrënies mund të çojë në stomak të fryrë, siklet dhe modele jonormal të gjumit.

Mundohuni të bëni aktivitete të tjera para gjumit në vend se të flini menjëherë pas ngrënies.