Gjashtë të infektuar të rinj me Kovid-19 në rajonin e Tetovës

Tetovë, 11 gusht 2020 (MEDIAL) – Gjithsej gjashtë persona kanë teste pozitive për Kovid-19 në rajonin e Tetovës, sipas Qendrës për Shëndet Publik në Tetovë në territorin e gjashtë komunave të Tetovës.

Statistikat në shërbimin epidemiologjik në Qendrën që nga fillimi i pandemisë tregojnë gjithsej 846 të shëruar edhe në mjekim shtëpiak.

“Në mesin e gjashtë të infektuarve me koronavirus, tre janë në komunën e Tetovës, ndërsa tre të tjerat janë nga një rast në komunat Jegunocë, Bërvenicë dhe Tearcë, informoi dr. Zorica Zafirovska, specialiste në epidemiologji në Qendrën për Shëndet Publik Tetovë.

Policia e Tetovës ka regjistruar 63 gjoba të reja për personat që nuk kanë mbajtur maska ​​mbrojtëse në përputhje me nenin 6 të dekretit të qeverisë për të parandaluar përhapjen e Kovid-19. Për 24 orët e kaluara, 5 persona morën vendime të reja për izolim nga Inspektorati Shtetëror Sanitar dhe Shëndetësor, ndërsa u kryen kontrolle mbi 250 persona me të njëjtat vendime dhe nuk u gjetën parregullsi. ls/fab