Gebreisus: Ekziston disproporcion mes mjeteve të nevojshme dhe të përcaktuara për luftë kundër Kovid-19

Gjenevë, 10 gusht 2020 (MEDIAL) – Ekziston disproporcion i madh mes mjeteve të cilat janë të nevojshme për luftë kundër virusit korona dhe vlerave të cilat janë përcaktuar për këtë përgjatë botës, ndërsa paraqesin rreth 10 për qind të parave të nevojshme, deklaroi sot drejtori i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Tedros Gebreisus.

Ai shtoi se vetëm për vaksina do të nevojiten më shumë se 100 miliardë dollarë.

Gebreisus në brifingun e rregullt në Gjenevë theksoi se për iniciativën për zhvillimin dhe shpërndarjen e akceleratorëve ACT janë mbledhur vetëm 10 për qind e mjeteve të nevojshme.

“Tingëllon sikur të nevojiten shumë para”, ndërsa edhe ashtu është, theksoi Gebreisus. fc/

Таг