Facebook do të etiketojë postimet inflamatore nga Trump dhe politikanë të tjerë

Mark Zuckerberg ka njoftuar se Facebook do të fillojë të etiketojë poste inflamatore nga presidenti Donald Trump dhe politikanë të tjerë, pasi kompanitë më të mëdha të Amerikës pezullojnë reklamat mbi politikat e fjalës së urrejtjes së platformës, transmeton lajmi.net.

Zuckerberg njoftoi se faqja e rrjeteve sociale do të azhurnojë gjuhën e saj të urrejtjes dhe politikat e dezinformimit, pasi më shumë se njëqind kompani u bashkuan me një bojkot kundër reklamimit në platformën e tyre.

Kompanitë përfshirë Unilever, Verizon dhe Ben dhe Jerry njoftuan se do të ndalonin reklamimin në Facebook, si pjesë e fushatës Stop Hate. /Lajmi.net/