Ende nuk ka një marrëveshje për procesin mësimor në shtator

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Arbër Ademi, në dalje për media informoi se vazhdojnë konsultimet se si do të zhvillohet mesimi nga shtatori (2020/2021).

Ademi thekson se Ministria e Arsimit ka propozuar tre modele për ndjekjen e procesit mësimor.Procesi mësimor me prezencë fizike, online dhe i kombinuar.

Ministri Ademi shtoi se konsultimet vazhdojnë me Komisionin për Sëmundje Ngjitëse. Por nëse nuk kemi Parlament funksional ose nëse përkeqësohet gjendja epidemiologjike me Covid-19, mund të prolongohet viti shkollor.