Ekspertja politike gjermane: Shqipëria, ka ende plot spiunë në krye të politikës dhe të shtetit

Ekspertja politike gjermane, ish-zv/presidente e Bundestagut gjerman, Petra Bläss-Rafajlovski, ka folur te “JAVA”, kater vjet më parë për procesin e Hapjes së Dosjeve dhe sesi mund të kryhet i gjithë procesi.

Përvoja gjermane dhe pse është realisht specifik rasti i Shqipërisë, do jetë busulla e një procesi që më në fund po jep shpresë se do të fillojë…

Pak pasi foli në tryezën e organizuar prej Ministrisë së Çështjeve Sociale, ku ndihmoi si këshilluese, znj. Petra Bläss-Rafajlovski, ajo u largua drejt vendit të saj.

Që andej, ajo mundësoi këtë intervistë, që e ka transmetuar DW, duke ofruar shembullin e saj më të mirë.

Në këtë intervistë, ajo kater vjet më parë ka shpjeguar modelin gjerman, por edhe një sërë çështjesh të tjera, që lidhen me të kaluarën komuniste. Do jetë i vështirë rasti juaj, përderisa shumë prej bashkëpunëtorëve i keni ende në fuqi, i ka thënë ajo… /DW