Egjipti sekuestron anijen “Ever Given”

Një gjykatë egjiptiane konfirmoi sekuestrimin e anijes “Ever Given”, e cila kohët e fundit bllokoi Kanalin e Suezit dhe refuzoi ankesën e pronarit të anijes.

Autoritetet në Egjipt kapën anijen e madhe “Ever Given”, e cila bllokoi trafikun detar në Kanalin Suez për një javë në muajin mars, i cili ndaloi trafikun me vlerë disa miliardë dollarë.

Menaxhmenti i Kanalit të Suezit njoftoi se anija nuk do të lejohet të largohet nga vendi derisa të paguajë kompensimin. Menaxhmenti kërkoi kompensim prej 916 milion dollarësh, raporton bloomberg.

Për sa kohë që katër fusha futbolli, një kamion mallrash që mbante ngarkesa midis Azisë dhe Evropës u përplas në mars në një kanal të ngushtë artificial që ndan Afrikën kontinentale nga Gadishulli Sinai.

Anija ndaloi së lëvizuri përmes Kanalit të Suezit, ku kalon më shumë se 10 për qind e tregtisë ndërkombëtare detare. Më shumë se 300 anije po prisnin në dy skajet e kanalit që lidh Detin e Kuq dhe Mesdheun.