(D)ebatet në TV në Tiranë

Sa është larg Kosova për ,,analistët,,nga Shqipëria…?

Me rastin e lajmit,ekskluziv,,nga Haga lidhur me paraqitjen në krye në veti të prokurorit të Dhomës Speciale,që e bëri publike pa verdiktin e gjykatësit,paralajmërimin për ,,akuzat për krime lufte,,kundër presidentit Hashim Thaçi,në botën e lajmit në Tiranë nisën vërdallë (d)ebatet me ,,analsitë,,dhe disa figura të ,,diplomacisë,,rasti (Nasho)!

Është për të ardhur keq kur dëgjon ,,debatët,,për gjendjen në Kosovë dhe koha e pushtimit më të egër dhe më skenarë të gjenocidit të sajuara në shtabin e S.Millosheviç në Beograd,për shfarosjen deri në substancë të shqiptarëve dhe për tokën e djegur të Kosovës,ndërsa këta farë ,,analsitë,,të sojit (Nasho-Bushati)sikur flasin për ndonjë kontinent tjerët për ,,Bregun e Fildisht,,(sic!)e jo për Kosovën dhe historinë e saj të rëndë në pushtimet ndër vite të Serbisë.

Sa është larg Kosova për ,,analistët,,e sojit Nasho-Bushati nga Shqipëria,që flasin me sy mbyllur,sikur të jenë të pëzgjedhurit e nostalgjisë për Beogradin,kur e kur Kosovën e shohin përmes gishtave të tyre,që,dorën në zemër në këto (d)ebate ia fusin kot së koti…(sic!).

Mos të trezohet opinioni i gjerë shqiptar me ,,analsitët,,e përgjumur që nuk e njohin mirë e kanë notën e dobët në historinë dhe gjeografinë kombëtare dhe për Kosovën(sic!).

Kujdes,ndaj ,,analsitëve,,nostalgjikë me huqet e Ballkanit!